Ana içeriğe geç

Çalışma alanımdan kullanıcıları nasıl kaldırabilirim?

Gamma'da kullanıcıları nasıl siler, çalışma alanınızdan takım üyelerini nasıl kaldırır, kullanıcı erişim izinlerini nasıl yönetir veya çalışma alanından kendiniz nasıl ayrılırsınız.

Giriş

Eğer bir Gamma çalışma alanının admin iseniz, çalışma alanınıza kimin erişimi olduğunu yönetebilirsiniz. Bu rehber, erişimi artık gerekli olmayan kullanıcıların nasıl kaldırılacağını, boş koltukların nasıl açılacağını ve bir üye olarak çalışma alanından nasıl ayrılacağınızı açıklar.

Birinin aktif oturumlarını kaldırmadan sonlandırmanız mı gerekiyor? Çalışma alanı adminleri, bir üyeyi zorla oturum kapatmaya zorlayabilir. Bu, onları web ve mobilde Gamma'dan hemen çıkarır ve API anahtarlarını ve bağlı uygulama erişimini iptal etme seçeneği sunar. Üye hesabını ve içeriğini korur ve hemen tekrar giriş yapabilir. ➡️ Zorla oturum kapatma hakkında daha fazla bilgi edinin

Çalışma Alanı Kullanıcı Yönetimi Nedir?

Çalışma alanı kullanıcı yönetimi, adminlerin gamma decks, Siteler ve projelerde işbirliği yapacak kişileri kontrol etmesini sağlar.

🔷 Not: Bir üyeyi kaldırdığınızda, çalışma alanındaki her şeye erişimini kaybedip kaybetmeyeceğini veya oluşturdukları ya da doğrudan işbirliği yaptıkları gammalara erişimi koruyup korumayacağını seçersiniz. Aşağıdaki kaldırma adımlarına bakın.

Gamma Çalışma Alanınızdan Kullanıcıları Nasıl Kaldırırsınız

Adım 1: Çalışma Alanı Ayarlarına Erişim

Gamma kontrol panelinizi açın, ardından ekranın sol üst köşesindeki açılır menü'ye tıklayın. Oradan Ayarlar'ı seçin.

Adım 2: Üyeler Sekmesine Gidin

Çalışma alanı ayarlarında, mevcut çalışma alanı üyelerinin listesini görüntülemek için Üyeler sekmesine tıklayın.

Adım 3: Kullanıcıyı Kaldırın

Kaldırmak istediğiniz kullanıcıyı bulun, ardından rolünün yanında bulunan Çalışma alanından kaldır'a tıklayın. İki seçenekten birini seçmeniz istenecek:

  • Tüm erişimi kaldır — çalışma alanındaki her şeye, oluşturdukları veya isimlendirilmiş işbirlikçisi oldukları gammalara dahil olmak üzere erişimlerini kaybederler.

  • Misafir olarak dönüştür — çalışma alanından kaldırılırlar ancak oluşturdukları veya doğrudan işbirliği yaptıkları gammalara erişimlerini korurlar. Klasör aracılığıyla erişebildikleri gammalar dahil diğer her şeye erişimlerini kaybederler.

🔷 Not: Şifre ile giriş yapan bir admin iseniz, çalışma alanı üyesini kaldırmadan önce e-postanızı onaylamanız istenir. Google veya SSO ile Gamma'ya giriş yapan adminlerin bu onay adımını tamamlaması gerekmez.


Kaldırmayı onaylayın!

Gamma Çalışma Alanından Nasıl Ayrılırım (Üye Olarak)

Adım 1: Çalışma Alanı Ayarlarına Erişim

Gamma kontrol panelinizi açın, ardından ekranın sol üst köşesindeki açılır menü'ye tıklayın. Oradan Ayarlar & Üyeler'i seçin.

Adım 2: Üyeler Sekmesine Gidin

Çalışma alanı ayarlarında, mevcut çalışma alanı üyelerinin listesini görüntülemek için Üyeler sekmesine tıklayın.

Adım 3: Kendinizi Kaldırın

Kendinizi kaldırmak için, listede e-postanızı bulun ve Rol sütunundaki Üye açılır menüsüne tıklayın.

Sonra Çalışma alanından ayrıl'ı seçin, hepsi bu kadar - işlem tamam!

🔷 Not: Bir çalışma alanından ayrıldığınızda, içindeki tüm gammalara erişiminizi kaybedersiniz — oluşturduklarınız veya işbirliği yaptıklarınız dahil. Belirli gammalara erişimi korumanız gerekiyorsa, bir çalışma alanı admininden sizi kaldırmasını ve bunun yerine Misafir olarak dönüştür seçmesini isteyin.

SSS & Yaygın Sorunlar

Neden bir kullanıcıyı kaldıramıyorum?

  • Kullanıcı eklemek veya kaldırmak için admin ayrıcalıklarına ihtiyacınız var. Eğer admin değilseniz, bir adminden yardım isteyin veya kullanıcı rolleri altında admin yapılmanızı talep edin.

Bir kullanıcıyı kaldırmak çalışmalarını siler mi?

  • Hayır. Oluşturdukları gammalar her durumda çalışma alanında kalır. Değişen şey erişimleridir: Tüm erişimi kaldır ile yeniden davet edilmedikçe o gammaları açamaz veya düzenleyemezler. Misafir olarak dönüştür ile oluşturdukları veya doğrudan davet edildikleri gammalara erişimlerini korurlar.

Bir test veya sandbox çalışma alanından birini gammalarını kaybetmeden nasıl kaldırırım?

  • Misafir olarak dönüştür'ü seçin, Tüm erişimi kaldır'ı değil.

  • Oluşturdukları veya doğrudan davet edildikleri gammalara erişimlerini korurlar, böylece yaptıkları hiçbir şey kaybolmaz.

Daha fazla bilgi için bakınız:

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?