Giriş
Çalışma alanı yöneticileri, çalışma alanlarındaki herhangi bir Üyeyi zorla oturum kapatabilir. Bu, o Üyenin web ve mobildeki aktif Gamma oturumlarını hemen sonlandırır ve Gamma'yı kullanmaya devam etmek için tekrar oturum açmaları gerekir.
🔷 Not: Zorla oturum kapatma tüm Gamma planlarında mevcuttur.
Bir üyeyi nasıl zorla oturum kapatırım?
Gamma Ana Sayfa (gösterge paneli)nden Ayarlar & üyelere gidin.
Üyeler listenizde üyeyi bulun.
İsimlerinin yanındaki üç nokta menüsüne (…) tıklayın ve Zorla oturum kapat seçeneğini seçin.
Ayrıca, üyenin API anahtarlarını ve Claude veya ChatGPT'den Gamma kullanımı gibi aktif OAuth oturumlarını iptal etmeyi seçebilirsiniz. Bunları iptal ederseniz, üyenin yeni API anahtarları oluşturması ve tüm entegrasyonları yeniden bağlaması gerekir.
🌀 Bilgi: Zorla oturum kapatma, üyeyi çalışma alanınızdan kaldırmaz. Sadece aktif oturumlarını sonlandırır. Birini tamamen kaldırmak için bkz. Çalışma alanımdan kullanıcıları nasıl kaldırabilirim?
Tüm çalışma alanı üyelerinin oturumunu aynı anda kapatabilir miyim?
Evet. Çalışma alanı yöneticileri, çalışma alanındaki tüm üyelerin oturumlarını tek bir işlemle zorla kapatabilir. Bu, tüm üyelerin web ve mobildeki aktif Gamma oturumlarını sonlandırır ve herkesin tekrar oturum açması gerekir. Üyeler hemen tekrar oturum açabilir; bu, hesapları devre dışı bırakmaz veya oturum açmayı engellemez. Misafirler etkilenmez.
Gamma Ana Sayfa (gösterge paneli)nden Güvenlik & Kimlik Doğrulamaya gidin.
Tüm kullanıcıların oturumunu kapat seçeneğini seçin.
Sıkça Sorulan Sorular & Yaygın Sorunlar
Bir üyenin oturumunu zorla kapattıktan sonra ne olur?
Üye, web ve mobildeki tüm Gamma oturumlarından çıkarılır.
Ayrıca API anahtarları ve OAuth oturumları iptal edildiyse, bağlı uygulamaların erişimi, üye yeni anahtarlar oluşturana veya bağlantıyı yeniden kurana kadar kesilir.
Üye hemen tekrar oturum açabilir. Zorla oturum kapatma, hesaplarını engellemez veya askıya almaz.
Toplu oturum kapatma, bireysel zorla oturum kapatma ile aynı şekilde çalışır.
Zorla oturum kapatma, üyeyi kaldırır veya rolünü değiştirir mi?
Hayır. Hesapları, rolleri ve içerikleri değişmez. Sadece tekrar oturum açmaları gerekir.
Bir üyenin oturumunu kim zorla kapatabilir?
Sadece çalışma alanı yöneticileri üyelerin oturumlarını zorla kapatabilir.

